Bordura tanara, fara obligatii, caut primar!

Peste putine zile incepe oficial -ca de miei oferiti in pungi electorale ni s-a aplecat deja tuturor- campania electorala. Si cum Primaria Capitalei este o trambulina spre marete posturi de Prim-ministru ori Presedinte, cei ce isi si vad profilele luminate de soarele bland ce intra pe geamul biroului de Primar General cu vedere la parcul Cismigiu trebuie urmariti.

Vasile Blaga (PD-L). Fost Ministru de Interne, Vasile Blaga este candidatul trimis pe scandura de ,,piratii” pedisti. Logic ca frica de asa o responsabilitate este mare, PD-L trebuie sa castige Capitala sau partidul de 51% se va clatina. In acelasi timp, Vasile Blaga este vazut ca un Ministru competent asa ca se mizeaza pe calitatile lui organizatorice si la biroul Primariei doar ca administratia nu se conduce prin ordine ci prin convingere. In acelasi timp nu pot sa nu ma gandesc ca daca PD-L va castiga alegerile, una din primele optiuni pentru formarea noului Guvernului va fi tocmai Vasile Blaga.

Cristian Diaconescu (PSD). Dupa dezbaterile mult mediatizate in legatura cu viitorul candidat, dupa Marian Vanghelie, Sorin Oprescu si Miron Mitrea, social-democratii l-au ales pe… Cristian Diaconescu. Daca pe Marian Vanghelie l-ar fi trimis in lupta pentru ca sansele acestuia la un nou mandat in sectorul ,,care este” nu ,,mai este”, daca pe Sorin Oprescu l-ar fi trimis de dragul rememorarii si pe Miron Mitrea pentru ,,Reactivarea vechii garzi” pe Cristian Diaconescu nu inteleg de ce l-au ales ,,catindat”. Ma uimeste sincer faptul ca pentru prima data PSD a trimis pe cineva in campanie pentru ca ar fi un bun primar. Acesta este si foarte posibil motivul pentru care vor pierde alegerile.

Cozmin Gusa (PIN). Candidatul unui partid ce cam plimba ursul prin toate scandalurile politice, Cozmin Gusa mizeaza pe ,,soc si sange” pentru a creste in sondaje PIN-ul. Primaria Capitalei este un bun moment iar partidul are sansa de a se ridica din cauza luptei sangeroase care se va da in aceasta campanie, cearta -> vizibilitate -> voturi.

Ludovic Orban (PNL). Etern critic al Presedintelui Traian Basescu, facand parte din aripa radicala a liberalilor, Ludovic Orban are in plan rezolvarea problemei infrastructurii atat la nivel stradal cat si al transportului in comun. Intr-un oras dedicat in 2004 lui Traian Basescu este interesant sa vedem care va fi scorul electoral pe care PNL-ul il va obtine.

Sorin Oprescu (independent). Dupa o inscriere cu ,,nabadai”, liste facute pe cearceafuri de spitale, patru instante judecatoresti si o ,,simpla pensionara neimplicata politic” de care ,,Doctorul” era cat pe-aci sa se impiedice ca de ,,un ciot” Sorin Oprescu candideaza. Am crescut practic cu sloganele ,,Sorin Oprescu Primar General” asa ca incep sa ma intreb daca nu ar fi bine sa vedem ce poate face asezat pe veneratul scaun de pe B-dul Regina Elisabeta. In acelasi timp nu pot sa ma abtin de la a intreba cat a castigat Sorin Oprescu din surghiunirea din partid, flagelarea in BEC, rastignirea listelor si invierea candidaturii in a doua zi de Paste. Si daca a inviat, pe cine a invins dincolo de portile iadului, PSD-ul?

Alegerile de anul acesta par a fi cu mult mai dure pentru ca dincolo de mostenirea bordurilor, a reasfaltarii B-dului Magheru si a altor metrouri usoare, batalia pentru Bucuresti acopera razboiul pentru alegerile parlamentare. Nu este partid din tara lui Basescu Traian Voievod care sa nu stie ca la alegerile acestea se canta ,,acum ori niciodata”. Doar ca unii vor canta incet, altii fals, unii pe tonuri prea inalte si multi dintre ei cu glasuri de lebede.

Text preluat partial de pe blogul personal si updatat.

Reclame

1 comment so far

  1. Madalin Matica on

    Jurizat 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: